Néha minden túl egyszerűnek tűnik. Néha nem.

diabanyu

Reform húsvéti kalács

2018. március 30. - Bak Bernadett

Hogy lehet-e tökéletes reform kalácsot sütni? Attól függ mit nevezünk tökéletesnek kalácsnak. Az enyémnek nincs fehér színe, de a legjobb amit eddig sütöttem.

Jó pár hónapja kerestem olyan kalács receptet, ami ízlik nekem, ízlik a páromnak és ízlik a gyereknek is. Olyat még nem sikerült sütnöm, ami mindenki számára jó lett volna, de most, most valami történt.

Például elhatároztam, hogy ez jó lesz, és így is történt. Azért ennyire nem egyszerű a dolog, de már tudtam mi az amire figyelni kell, milyen legyen a tészta állaga, és melyik összetevőből tegyek hozzá többet, vagy éppen kevesebbet.

Dávid nem volt partner az elkészítésében, csak az akadályozásában, ami pusztán azért történt, mert igényelte volna a 100% figyelmemet. Üzletet kötöttünk és végre nekikezdhettem a sütésnek.

img_3384.jpg

Hozzávalók:

30 dkg teljeskiörlésű liszt

50gr búzsikér

150 gr fehérliszt

vanília örlemény

1 evőkanál negyedannyi

2 db tojássárga

1/2 kiskanál só

8 dkg margarin

2,5 dl tej

2,5 dkg élesztő

reszelt citromhéj

1 db tojás kenéshez


Elkészítés:

Egy nagy tálba tesszük a hozzávalókat és jól összegyúrjuk. A fehér lisztet érdemes átszitálni.  Duplájára kelesztjük.Ha megkelt egy lisztezett deszkára borítjuk, és 3 egyenlő részre osztjuk. 3-os fonással fonjuk össze. Videó itt. Lisztezzük meg mind a 3 darabot, így könnyebb vele dolgozni.
A tojást felverjük egy kis tálba. és megkenjük vele a kalácsunkat. Így hagyjuk fél órát kelni, pihenni. 30 percig sütjük 180 fokon. (alsó és felső sütés)

img_0867.jpg

34 gr CH/100 gr kész kalácsban.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://diabeteszesagyermekem.blog.hu/api/trackback/id/tr9513790798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása