- Apa nem szereti az édesburgonyát
- A 2 éves fiam nem szereti a húst
- Anyának tök mindegy, csak gyorsan kész legyen
A dilemma a következő: mit főzzek?
Hölgyeim, ismerős a kérdés?
A szempontok:
- Anya, legyél velem! (a 2 éves kisfiam, aki nehezen viseli, ha nem rá figyelek)
- Nem szeretem a reformételeket! (a férjem, aki nehezen fogadja el az újdonságokat)
- Együnk már egy kicsit változatozabban, több zöldséggel! (egy reformkonyhát imádó vegetáriánus (aki most idő híján nem az), aki szeretné, ha több ideje lenne főzni – ez vagyok én)
Ja, és mindezek mellett még: Dávid diabéteszes!
Amit kerestem:
- Serpenyőben kell, hogy készüljön
- Legyen benne édesburgonya
Ez volt itthon, és az egyetlen tepsiben a rakott bulgur volt. Nem akartam még azzal is szöszölni. A férjem kiszavazta az édesburgonyát. Neki maradt az előző napi rakott bulgur. Én meg nekiálltam megkeresni, hogy mit is főzzek.
Ami a legjobban megfelelt a követelményeknek:
Stőhr Gréta egyik édesburgonyás receptje. Ez azóta Dáviddal nagy kedvencünk lett. Vagyis imádjuk. Nincs benne hús. A vércukor meg sem mozdul tőle. Hihetetlen gyorsan készen van. Az eredeti vegán recept itt található. Én tejszínnel csinálom, és más fűszert használok.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb édesburgonya (tudjátok az a marha nagy)
- fél liter tejszín
- petrezselyem zöldje
- ízlés szerint fűszerek (én vegeta naturella ropogós szalmakrumpli fűszersót teszek rá)
Fotó: http://gretakonyhaja.reblog.hu/
Elkészítés:
- Egy nagyobb édesburgonyát megpucolok, és szeletekre vágom.
- A tapadásmentes kerek serpenyőbe olívaolajat öntök.
- Ráteszem az édesburgonyát.
- Megfűszerezem.
- Ráöntöm tejszínt, és lefedem.
- 20 perc múlva leveszem róla a fedőt, és megszórom petrezselyemmel.
A gyerek nem sírt, és nem éheztünk. Sőt!
Próbáljátok ki, jó étvágyat!
Szénhidrát : 140 gr / 20 gr
Elkészítési idő: 25 perc