Néha minden túl egyszerűnek tűnik. Néha nem.

diabanyu

Balatoni nyár – egy kicsit másképp!

Az élet félpanzióban - kisgyermekes anyukák hasznos tanácsai

2017. június 26. - Bak Bernadett

Míg Dávid meg nem született eszemben sem volt a Balatonon nyaralni! Hisz annyi csodás hely van a világon, amit még látnom kell. És már úgyis annyiszor voltam ott gyerekkoromban. Mint a legtöbben közülünk.

De most úgy alakult, hogy pár napot hármasban tölthetünk el Balatonkenesén. Feri, Dávid meg én. Aztán még pár napot a nagyszülőkkel Balatonmáriafürdőn. Jupijééé!

105887227.jpg

Viszont a tátrai kirándulás tapasztalati után kicsit megijedtem. Mit adok majd a gyerekemnek enni? Kezdtem kétségbe esni. De hamar megjött a segítség tőlem sokkal tapasztalatabb anyukák személyében. Szinte kérdés nélkül mondták a jobbnál jobb tanácsaikat. Most már mindent tudok arról, milyen ételekkel készüljek,  ha külföldre vagy belföldre megyek nyaralni.

Mi most szállodában vagyunk félpanziós ellátással. Itt az sajnos nem jöhet szóba, hogy gyorsan főzök valamit. Vannak anyukák, akik éppen ezért inkább az apartmanra szavaznak. Mármint a konyha miatt. De én azt mondom, ha megteheted, nyaralj szállodában. Így sokkal kényelmesebb. És biztos van megoldás a problémás esetekre is. Hát persze, hogy van.

A megkérdezettek anyukák közül abban mindenki egyetértett, hogy a kisétkezésekre (tízórai és uzsonna) vásároljunk be még otthon. Gulllon keksz, rágcsa és minden olyan, amit megehet a gyerkőc. Elmentem a DM-be. A kosár hamar tele lett: kölesgolyó, kekszek, cukormenetes gyümölcsszeletek, ropi. A biztonság kedvéért az útra frissen sütött pogácsát is vittünk magunkkal. Ez tehát kipipálva.

Reggeli. Az előző utazások tapasztalata alapján: kell valamilyen korpás, rozsos, teljes kiőrlésű pékáru. Aztán majd meglátjuk, melyik milyen hatással van a cukorszintre. Ezenkívül bepakoltam még túrót és banánt. A banános túró Dávidnál szinte mindent étkezési problémát megold, és sokszor bevethető.

Ebéd és vacsora. Az édesanyák további tanácsa: vigyünk magunkkal köretet. Olyat, ami jó a gyerekünknek (édesburi, bulgur, durum tészta). Ezeknek könnyen meghatározzuk a szénhidrát (CH) tartalmát, és bármivel tudjuk tálalni . Zseniális ötlet, soha nem jutott volna eszembe! Ez az összes problémánkat megoldja. Persze, ha szükséges, délben a sült krumpli is bevethető.

Én a biztonságra törekszem, így hoztunk magunkkal egy kevés hazait is lefagyasztva. Kiolvasztom, melegítem és kész az ebéd. De erre csak akkor van szükség, ha éppen nem ülünk be sehová. Végülis megtehetjük, félpanziós ellátásban vagyunk.

Szóval, vidáman, gondtalanul töltjük itt napjainkat! És végre tökéletes vércukor értékekkel! Azt kell mondjam, minden tökéletes. Habár be kell vallanom, a nyaralás elég fárasztó egy kétévessel. Valahogy rosszul van felosztva az energiaszintünk. Az enyém véges, az övé meg végtelen.

Nem baj. Holnaptól nyaralunk! Megérkeznek a nagyszülők és átveszik az irányítást. De jöjjön, aminek jönnie kell. Pont ránk fér egy kis pihenés!

A bejegyzés trackback címe:

https://diabeteszesagyermekem.blog.hu/api/trackback/id/tr5812620575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása